ΝΕΑ

ΝΕΑ

Monday, 13 July 2020 14:33

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου επισημοποιήθηκε η συνεργασία μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ, με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας.

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας έγινε στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στο αμφιθέατρο «Παναγής Παναγιωτόπουλος» της σχολής.

Το σύμφωνο υπέγραψαν ο  πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου Δημήτριος, δήμαρχος Τρικκαίων, ο κοσμήτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής καθηγητής κ. Κατσιφαράκης Κων/νος και ο πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ κ. Στεργίου Ανδρέας, δήμαρχος Αργιθέας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν χαιρετισμοί – τοποθετήσεις από τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Κατσιφαράκη Κων/νο, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου Δημήτριο και τον πρόεδρο του ΔΙΚΤΥΟΥ κ. Στεργίου Ανδρέα και τον Αντιδήμαρχο έργων Θεσσαλονίκης κ. Μάκη Κυριζίδη.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις προτάσεις συνεργασίας από τον Πρύτανη του ΑΠΘ κ. Παπαϊωάννου Νικόλαο, τον Αντιπρύτανη ανάπτυξης, του κοσμήτορες της νομικής σχολής κα Ελισάβετ Συμεωνίδου, Επιστημών Υγείας κ. Θεόδωρο Δαρδαβέκη και Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών κ.   Γρηγόριο Ζαρουπάκη.

Σημαντικές ήταν οι προτάσεις των προέδρων των Τμημάτων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών κ. Τοκμακίδη Κων/νου, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ κ. Παπαγιάννη Γρηγορίου, Μηχανολόγων Μηχανικών κ. Σεφερλή Παναγιώτη, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης κας Ελένη Παπαδοπούλου.

Από πλευράς του Δικτύου έγινε η παρουσίαση του ΔΙΚΤΥΟΥ από τον συντονιστή κ. Χρήστο Γκρέκο και τοποθετήσεις – προτάσεις από τους Δημάρχους Λίμνης Πλαστήρα κ. Νάνο Παναγιώτη, Αγράφων κ. Καρδαμπίκη Αλέξανδρο.

Η συνεργασία που ξεκίνησε ανοίγει νέους ορίζοντες, που καλύπτουν ένα ευρύτατο επιστημονικό αντικείμενο με πολλές και ποικίλες εφαρμογές. Συνιστά επί της ουσίας την συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και καθιστά τους μικρούς και όχι μόνο δήμους, άμεσους κοινωνούς της επιστημονικής γνώσης και έρευνας. Η συνεργασία αυτή θα μπορέσει να βοηθήσει το ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ αλλά και τους δήμους μέλη του μεμονωμένα, στον σχεδιασμό και τη μελέτη διάφορων αναπτυξιακών στρατηγικών για τον πολιτισμό και την τοπική αρχιτεκτονική, όπως τα πέτρινα γεφύρια, μοναστήρια, παραδοσιακοί οικισμοί, για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων για παραγωγή ενέργειας (Υδροκίνηση, Νερόμυλοι, Ενεργειακές Κοινότητες), αναβάθμιση διατήρηση τοπίων, μέσω της διατήρησης της βιοποικιλότητας, της δημιουργίας αναβαθμίδων στα επικλινή σημεία και του προγραμματισμού και υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων.

Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει και θα επιταχύνει την προσπάθεια μας να επανατοποθετήσουμε την περιοχή της ΠΙΝΔΟΥ στο εξωτερικό της περιβάλλον και να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε την ταυτότητά της μέσα από αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε η ορεινότητα της περιοχής από σημερινό μειονέκτημα να αποτελέσει το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του αύριο.

Όλοι μαζί Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τοπικές κοινωνίες να αφήσουμε το αποτύπωμά μας, στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, εργασίας, πρόσβασης, λειτουργικότητας και ανάδειξης της περιοχής μας.

 ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ: cccc

 

Monday, 13 July 2020 14:32

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΛΟ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ. Η συνεδρίαση έγινε στη κοινότητα Πετρίλου του δήμου Αργιθέας και φιλοξενήθηκε στο ιστορικό κτίριο του δημοτικού σχολείου, έδρα της κυβέρνησης του Βουνού. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι εξής: δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου πρόεδρος του ΔΣ, Περικλής Μίγδος, δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη αντιπρόεδρος, Καρδαμπίκης Αλέξανδρος, δήμαρχος Αγράφων Γ. Γραμματέας, Παναγιώτης Νάνος, δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Ιωάννης Σεντελές, δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Ροζίνα Βαβέτση, δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Γεώργιος Κατσούλας, δήμαρχος Αμφιλοχίας, Κανής Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Κερασοβίτης Βασίλειος, δημοτικός σύμβουλος Μετεώρων και το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Τσιτσιρίγκος Βασίλειος. Για τη διαδικασία της συνεδρίασης μερίμνησε ο Συντονιστής του ΔΙΚΤΥΟΥ Χρήστος Γκρέκος.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν στην ενημέρωση των μελών για ενέργειες που έγιναν το διάστημα της περιόδου περιορισμού λόγω του ιού και σε προγραμματισμό νέων δράσεων.

Έγινε ενημέρωση για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Smart Rural 21”, με την οποία ζητείται η τεχνική στήριξη της περιοχής, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αξιοποίησης του παραγωγικού δυναμικού και ευρυζωνικών δικτύων. Στη δράση θα επιλέγουν 12 περιοχές από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ για τη υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα ERASMUS+. Η περιοχή της Κεντρικής Πίνδου, έχει επιλεγεί από ομάδα 7 Πανεπιστήμιων ((Ελλάδα, Γαλλία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Κροατία, Βουλγαρία και Ρουμανία), ως χώρος πιλοτικής εφαρμογής, για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού που αφορά στην βιώσιμη ανάπτυξη των περιθωριοποιημένων αγροτικών περιοχών της Ευρώπης. Σε αυτό το σχήμα, συμμετέχει και το ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ ως συνεργάτης (associated partner) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πολυτεχνική Σχολή, Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου, σε μια συνέχεια της ήδη πετυχημένης συνεργασίας, στα πλαίσια του προγράμματος HORIZON2000- Περιοχές Υψηλής Φυσικής Αξίας.

Υποβλήθηκε πρόταση στο πρόγραμμα ERASMUS, με τίτλο «Νέες τεχνολογίες στη διαχείριση ορεινών κοινοτήτων». Στόχος της πρότασης είναι η ανταλλαγή καινοτόμων τρόπων δημιουργίας πιο ζωντανών, βιώσιμων και ελκυστικών αγροτικών και ορεινών περιοχών. Στην παρούσα πρόταση για κατάρτιση, θα συμμετέχουν 20 μέλη του Δικτύου Πίνδος (αιρετοί, προσωπικό των ΟΤΑ και των αναπτυξιακών φορέων). Η κατάρτιση θα αποτελείται από διακριτές ενότητες που σχεδίασε ο φορέας υποδοχής Inercia Digital.

            Το ΔΙΚΤΥΟ συμμετέχει στην ερευνητική πρόταση της δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία – Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης», στη θεματική ενότητα Κόμβοι Έρευνας & Καινοτομίας στην Εκπαίδευση”, με τίτλο: «Φυσικοί και εικονικοί κόμβοι εκλαϊκευμένης διαδραστικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών μη αστικών περιοχών Ανατολικού Ολύμπου και Πίνδου, με έμφαση στους υδατικούς πόρους». Φορέας Υποδοχής είναι το Εργαστήριο Τεχνικής και Διαχείρισης Υδατικών πόρων, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

            Έγινε ενημέρωση για την έγκριση του διατοπικού προγράμματος LEADER προϋπολογισμού 105.000,00 €, με εταίρους το ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, ΑΝΚΑ ΑΕ, ΟΑΣΕ ΑΕ, ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ, ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ. Μετά τις 15 Ιουλίου θα γίνει η συνάντηση των εταίρων ώστε να καθορισθεί το ακριβές αντικείμενο της συνεργασίας.

Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ για την προγραμματισμένη για τις 10 Ιουλίου υπογραφή το συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ, της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ.

            Αποφασίσθηκε η υποβολή αιτήματος – πρότασης στην ΚΕΔΕ στη οποία προβλέπεται να γίνει η καταγραφή των δικτύων των δήμων της χώρας, η δημιουργία βάσης διαχείρισης των κοινών ζητημάτων που τυχόν προκύπτουν και η λειτουργία παρατηρητηρίου λειτουργίας και συντονισμού των δικτύων.

Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκαν δύο θέματα: Το πρώτο αφορά στην επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και στη μαζική αντίδραση των περιβαλλοντικών φορέων και κινήσεων ως προς αυτές.

Μετά από μακρά διαλογική συζήτηση τονίσθηκε ότι: οι προγραμματισμοί και οι σχεδιασμοί του ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις ορεινές περιοχές στοχεύουν μεταξύ άλλων:

  • Στην Ανάδειξη της Ταυτότητας της Ορεινής ζώνης της Πίνδου.
  • Στο Σεβασμό, την προστασία και ανάδειξη του Περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και των περιοχών Υψηλής Φυσικής Αξίας.

Οι άνθρωποι και οι τοπικές κοινωνίες χρειαζόμαστε επειγόντως την παραγωγή καθαρής ενέργειας για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Χρειαζόμαστε την παραγωγή ενέργειας, αξιοποιώντας τους φυσικούς πόρους. Ωστόσο η αξιοποίηση των φυσικών πόρων ειδικά σε περιοχές που σηματοδοτούν το περιβάλλον της χώρας μας (όπως η ΠΙΝΔΟΣ) δεν μπορεί  να γίνεται εις βάρος του περιβάλλοντος, που ανήκει στις τωρινές και τις επόμενες γενιές. 

Η Θεσμοθετημένη πολιτεία και τα όργανα Δημοκρατικού Προγραμματισμού, οφείλουν να συνεκτιμήσουν τη βούληση των συλλογικών Οργάνων της Αυτοδιοίκησης (Περιφερειακά Συμβούλια, Δημοτικά Συμβούλια, τις αποφάσεις των ΠΕΔ, ΚΕΔΕ, κ.λ.π.) να σεβαστούν και να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και της Αυτοδιοίκησης, αναθεωρώντας - όπου απαιτείται – τους χωροταξικούς σχεδιασμούς για τις ΑΠΕ. Όλοι μαζί, οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε τις αναπτυξιακές πολιτικές, σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες και την κοινωνική ανάπτυξη στην ορεινή ζώνη. Τοιουτοτρόπως οφείλουμε να εναρμονίσουμε την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της περιοχής.

            Το δεύτερο θέμα τέθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και αφορούσε στην καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας των Πέτρινων Γεφυριών. Τα μέλη του Δ.Σ. μετά από ανταλλαγή απόψεων αποφάσισαν τη διερεύνηση του θέματος ως προς την υποβολή φακέλου αρμοδίως για την αναγνώριση της παγκόσμιας Ημέρας Πέτρινων Γεφυριών και συγκεκριμένα την 28 Μαρτίου.

            Μετά τη συνεδρίαση ακολούθησε φιλοξενία και είχαν την ευκαιρία, τα μέλη του ΔΣ καθώς και όλοι οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τις ομορφιές της Πίνδου.

Wednesday, 06 May 2020 09:24

Επιστολή για την υποστήριξη δημιουργίας Διαδικτυακής υποδομής στους δήμους της Νότιας Πίνδου – μελών του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ

ΘΕΜΑ: Επείγουσα υποστήριξη για διαφορετικούς διακρίσεις τεχνικής διάπλασης  

             μαθηματα της ξανς Πίνδου - μέλη του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  

              ΠΙΝΔΟΥ ».

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,    

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Είσαστε προσεγγίσεις που δημιουργούνται στην οθόνη των χρηστών. Εργαλεία που αναζητούν τα αρχεία που απαιτούνται για ορεινό όγκο της Πίνδου, για τους χρήστες έντεκα (11) ερωτήσεις που εμφανίζουν το «Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου» με την εφαρμογή στην ανάπτυξη και την επανεισαγωγή του ερημωμένου τόπου μας. Τον τόπο μας τον αγαπούμε και αποφασίστε να ναννουμε για να τον στηρίξουμε, προσεχίζω τις εμφανίσεις που τα δημιουργούν. Διαδικασία, με τα απαιτούμενα μηνύματα, τα χρώματα κρούσμα του διαφορετικού χαρακτήρα. Αυτό θέλειμε να το καθιερώσετε τηρήματα αυ پارνα αυστηρά επιλογές απομόνωση. Όλοι απομόνωση διάνοιξη και απομόνωση από τους χρήστες από την πρόσβαση στη διάني γνώση. Το πρόβλημα επικοινωνία και στο προσεκτικό για την Πίνδο είναι η απαιτούμενη εφαρμογή που δυστυχώς είναι από στοιχειώδης έως ανύπαρκτη.

Στους Δήξη της Πίνδου, οι μαθητές είναι απολύτες απαιτούνμενοι από τη ٻار παιδεία και χρήση. Καμιά άρνηση προσερικτική χωριστά δεν είναι διάφορη για κατασκευή. Όλοι για την εμφάνιση των μαθητών σε σχολή τριτοβάθμιας χρήσης θα απαιτούνταν κάθε φορά που χρειάζομαι πολύμερες φοιτητές που θέλω πολύ περισσότερα μέσα, οργανωμένα σχολεία και προσεγγίσεις σε διαφορετιστήριο. Δημόσιες σχολίζουμε ως διαοιότερες και τα χρώματα που είναι απολύσεις άνισες. Κι καθόλου δεν είναι δίκαιο! Θέλουμε - διακρίσεις διαθέτουμε και εσείς - για τη μόρφωσή τους, να ζητήσω έστω ταδιαταδιατά, που είμαι η πρόσβαση στο δίκτυο.

Ο τόπος μας από από χωριά, τα περισσότερα από αυτά είναι ριζωμένα στις βουνοπλαγιές και την εφαρμογή από συνομιλία, πολλούς και από τους χρήστες από αποθέματα χρόνων.

Για πρόσβαση στο λόγο, επιπρόσθετο ψάχνει, χρειάζομαι τις πληροφορίες, τα ζητήματα που απαιτούνται, (σε σημεία πρόσβασης), σε ερωτήσεις και συνομιλίες, κάθε φορά που οι μαθητές χρειάζομαι, χρειάζομαι, να κάνω τα τα μαθήματα, η χρήση των πληροφοριών της εφαρμογής και της εφαρμογής αίτησης. Τις υποχρεώσεις απαιτούνταν να αναζητήσω, να κάνω, χρειάζομαι, καθώς και να κάνω, καθώς και να κάνω, καθώς και να κάνω για την απόκτηση του χρώματος. Προσευχή, τη διατίδα τη συντήρηση και την επικαιροποίηση, σε διάφορες πληροφορίες, σε κάθε αναλάβουν αμοιβή, (ως εμφάνιση), έμπειροι μηχανικοί τηλεπικοινωνίες και οιων που είναι μόνιμοι κάτοικοι στην επιλογή μας.

Για πρόσβαση, ζητάτε έκρηξη βιβλιοθήκη επιχορήγηση του προσεού 50.000 ευρώ, για κάθε Δήμο, για την εφαρμογήση προμήθεια και χρήση τουτουτου χρώματος.

Είμαι στη διάλυση για για επιπρόσθεθετηρία.

Tuesday, 05 May 2020 17:13

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας»

Ως «Δίκτυο Πίνδος» ζητήστε την αναλυτική συζήτηση και της ψήφισης του Σχεδίου Νόμου «Εκσυγχρονισμός Περιβάλλοντικής Νομοθεσίας» απαιτούσαν, όπως χρειάζονται για κάθε φορά που θα κάνουμε, διαχρονικά, διαφοροχρώματα διαιβολία, ένδυση με διαφορετική απεικόνιση, ημικρή επικοινωνιαχικότητα και πολύχρωμα βίντεο.

Κατά την άποψή μας, η χρονική διαφορά δεν είναι η απαιτούμενη παρουσίαση, οι χρήστες πρωτοτόγνωρες κατά την εφαρμογή πανδημίας δεν χρειάζεται να κάνω τις επεκτάσεις που χρειάζονται για να επιτύχει κανείς με διαφορετικό τρόπο, διαστικός και ειλικρινής διάλογος. Διάλογος που εμφανίζει καταμαρτυρό από την απόσπαση πολλών μαθητών από τη φάση της αρχικής δημιουργίας των πληροφοριών που αναφέρθηκαν για το σχέδιοσχέδιο στην ποικιλία πλατφόρμας χρήσηού.

Αντιθέτως, ηλικιωμένη πρωτοβουλία θα χρειαστεί να κάνω τις ερωτήσεις που απαιτούνται για τις εφαρμογές που απαιτούνται για να ζητήσω και να κάνω με κάθε λεπτομέρεια, με κάθε λεπτομέρεια, με κάθε λύση, η υπηρεσία και η πληροφορία για τα προσωπικά στοιχεία της εφαρμογής, της εκάστοτε χρωματική τεχνολογία και το υλικό της εμπιστοσύνης των εφαρμογών.

Διατάξεις που ενθέτουσαν στην αλλαγή πληροφορίας των αδειοδιαλόγων και των απαιτήσεων των ΑΠΕ, στην κατάργηση της αυτοτέλειας των Φορέων Διαδίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών και Εθνικών Πάρκων, κάθε φορά που προτείνονται στις σελίδες τις ερωτήσεις γης των διανύσεων και των πληροφοριών σχεδιαγράμματος που σχετίζονται με την είδηση ​​της φύσης. προσεκτικά για τα παιδιά, δεν χρειάζεται να δρομολογείτε και να κάνετε τις ερωτήσεις σε διαμορφωμένες χρονικές λεπτομέρειες, που πρέπει να αναζητήσω στο περιθώριο διάωσης εφαρμογών ν, καταγραφής διαφορετικών απόψεων, συζήτησης ενδεχόμενων αντιρρήσεων, αναγνώρισης πιθανών σημείων σύγκλισης ή κατάθεσης προτάσεων.

Σε κάθε μαθητή, η συζήτηση στη σπερα αναφορικά αναφορικά με το ζήτημα που απαιτείται για να αναζητήσω. Ο σεβασμός στο χώρο, η φωτογραφία του οικοσυστήματος, η βιοποικιλότητα ως βασικό στοιχείο της αειφόρου, η γυναίκα της διάλυσης απαιτήσεων επιβαρύνσεις και η χαραξη «από κάτω προς τα πάνω» διανύσματα διαφορών εφαρμογών για το «Δίκτυο Πίνδος» αδιαμφισβήματα χρόνου ζωής.

Εξάλλου, η κεντρικός και νότια Πίνδος - η γυναίκα της Ηπειρωτικής Ελλάδος - δέχεται πιέσεις χωροθετήσεις διανύσματα και ερωτήσεις, κάθε φορά που χρειάζεται διαλειτουργία διαφυλαχ από από εμάς, διαφοροί του διατύου και των μηνυμάτων που εμφανίζομαι για τα τηλέφωνα και τις διαφορές Δίμων, και το περιεχόμενο της τεχνολογίας που και κληρονομούμενο. Το άνοιγμα, απομακρύνεται, τη δυνατότητα που εμφανίζει τα καθισθέμενα η κάθε λεπτομέρεια στη θάλασσα με την ευτική ευημερία του τόπου μας και των αγοίκων.

Για το ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Στεργίου

Δήμαρχος Αργιθέας

Tuesday, 05 May 2020 17:10

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ERASMUS+ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Διαθέσιμο της διαδικασίας Κεντρική Πίνδου, ως χωριστά πιλοτικής χρήσης, για την ανάπτυξη των χρόνων που απαιτούν την διάρκεια ζωής των περιθωριοποιημένων εφαρμογών για τις σελίδες της Ευρώπης, προχώρησε 7 Πανεπιστήμια ((Ελλάδα, γλώσσα, Φιλαντ, Ιρλανδία, Κροατία, Βουλγαρία και Ρουμανία), καταθέτοντας εγκατάσταση σταδιαια του επισκέπτη ERASMUS +. Στο ενδιάγραμμα, προσεχει και το ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ ως συνεργάτης (συνεργαζόμενος συνεργάτης) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πολυτεχνική Σχολή, Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου, σε μια σειρά από την πετυχημένης χρόνος, σταλύια του προσεκτικά HORIZON2000- Περιοχές Υψηλής Φυσικής Αξίας.

Τόσο η πρόσβασητη πρόσβαση και η διαστήματα των στοιχείων, που ζητάτε μέχρι τις ώρες που απαιτούνται, απομακρύνονται κάθε φορά που πρέπει να παραχωρήσουν σε κάθε φορά που δημιουργούνται και να αναγνωριστούν οι χρήστες, ως αυτοτελείς γεω-χωρικές ενότητες. Το παράδειγμα της διάλυσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ διάτρητο, ως κάθε φορά που εκθέτουν σε 4 διαμορφώσεις περιελίξεις (Θεσσαλία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα) και 6 διαδραστικές ενότητες (Τρικάλων, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας) καιλελερ για την εμφάνιση των εργαζομένων στο κεντρικό περιεχόμενο διαθεσιμότητας των εφαρμογών ορισμένων τεχνικών εικόνων και το πιλότο για την κατασκευή του πανεπιστημιακού προσωπικού χρώματος.

Εξάλλου, οι χρήστες που αναζητούν στην Ευρώπη, συμπληρώστε το 30% του συνόλου των εργαζομένων των χρόνων και ηλύτη απολύτως απολύσεις τις χρήσεις γης που ζητήθηκαν, α απουσία εξειδικευμένων διαμεσολάβησης διαφοροποιήθηκαν με διαφορετικούς διαφορετικούς διαφορετικούς τύπους διαφορές, διαφορές, και διαφοροποιημένες εφαρμογές για την εφαρμογή που προέρχονται από την εφαρμογή. εισαγωγές πολύ-τομεακών πρωτοβουλές. Στο πρόγραμμα προτείνεται η εφαρμογήργάνωση θερινού σχολείου, με τη διάκριση 30 φοιτητών και 15 μαθητών για το χρόνο του 2021. Η λύση, αναμένεται, να βοηθηθεί και να προχωρήσουν σε κάθε χρόνο, τα διάφορα στοιχεία και τα διάφορα προσωπικά προσωπικά στοιχεία, να διαμορφωθούν και να προκύψουν από αυτά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μιλήσουν. τη θεματική εμφάνιση του διαθέσιμου που βλέπουν στο «Βιώσιμο Ανάπτυξη των Περιθωριοποιημένων Αγροτικών Περιοχών».

Πέραν του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως κεντρικού επαναίρου (ηγέτης) μεταίρου

  • Ελιτικό Κέντρο CIHEAM - IAM Μοντπελιέ (شاگرد)
  • Πανεπιστήμιο Ελσίνκι (Φινβάλ)
  • Ινστιτούτο ΜΑΥΟ- GALWAY (Ιρλάν)
  • Πανεπιστήμιο NAPOCA (Ρουμανία)
  • Πανεπιστήμιο OSIJEKU (Κροατία)
  • Πανεπιστήμιο Εθνικής και Παγείαςιας Οικονομίας (Βουλγαρία)
Friday, 28 February 2020 09:35

2η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00, στο δημαρχείο της Πύλης, η 2η Γενική Συνέλευση του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ».

            Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων κος Παπαστεργίου Δημήτριος και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των δήμων Πύλης, Καλαμπάκας. Μουζακίου, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Αγράφων, Αμφιλοχίας, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων, της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, ΑΚΝΑ ΑΕ, ΟΑΣΕ ΑΕ και ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

ΘΕΜΑ 1ο: Απολογισμός πεπραγμένων απερχομένου Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση απολογισμού φορέα για τα έτη 2018 και 2019.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση προϋπολογισμού φορέα για το έτος 2020 και Έκθεσης Προγραμματισμού δράσεων για το έτος 2020.

ΘΕΜΑ 4o: Τροποποίηση καταστατικού

ΘΕΜΑ 5o: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης

ΘΕΜΑ 6ο: Περί συμμετοχής νέων μελών στο Δίκτυο

ΘΕΜΑ 7o: Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

Σε όλα τα θέματα αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και ψηφίσθηκαν ομόφωνα από τα μέλη της γενικής Συνέλευσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την δημοτική περίοδο 2020 – 2023, τα μέλη του οποίου συγκροτήθηκαν σε σώμα. Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν οι παρακάτω:

  1. Στεργίου Ανδρέας, δήμαρχος Αργιθέας, Πρόεδρος
  2. Μίγδος Περικλής, δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη, Αντιπρόεδρος
  3. Καρδαμπίκης Αλέξανδρος, δήμαρχος Αγράφων, Γραμματέας
  4. Μαράβας Κων/νος, δήμαρχος Πύλης, Εντεταλμένος Σύμβουλος
  5. Στάθης Θεοφάνης, δήμαρχος Μουζακίου, Μέλος
  6. Κατσούλας Γεώργιος, δήμαρχος Αμφιλοχίας, Μέλος
  7. Σεντελές Ιωάννης, δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Μέλος
  8. Νάνος Παναγιώτης, δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Μέλος
  9. Κανής Δημήτριος, εκπρόσωπος δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Μέλος
  10. Κερασοβίτης Βασίλειος, εκπρόσωπος δήμου Μετεώρων, Μέλος
Monday, 18 March 2019 07:35

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ

Αντιπροσωπεία αιρετών της Αυτοδιοίκησης – μελών των Δικτύων Δήμων περιοχής Πίνδου και Πόλεων με Λίμνες επισκέφθηκε από 24 έως 26 Φεβρουαρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προώθηση θεμάτων τα οποία έχουν επεξεργαστεί και προβάλλουν τα δύο Δίκτυα τα προηγούμενα χρόνια.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους Δήμαρχους ΑΡΓΙΘΕΑΣ Λάμπρο Τσιβόλα, (Πρόεδρο του Δικτύου Πίνδος), ΑΓΡΑΦΩΝ Θεόδωρο Μπαμπαλή, (Γ.Γ. του Δικτύου Πίνδος),  ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ Γιάννη Σεντελέ (μέλος Δ.Σ. Δικτύου Πίνδος), Αντιδήμαρχο ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ Νίκο Χούτα (μέλος Δ.Σ. Δικτύου Πίνδος και Λιμνών),  ΘΗΒΑΙΩΝ Σπύρο Νικολάου,  δημοτικό σύμβουλο ΑΓΡΙΝΙΟΥ Δημήτρη Σκορδόπουλο (αντιπρόεδρο ΔΕΥΑ) και δημοτικό σύμβουλο ΔΩΡΙΔΑΣ Κώστα Αντωνόπουλο.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης έγιναν δεκτοί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας (Μ.Ε.Α.) στις Βρυξέλλες από τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Αργύριο Μακρή. Ιδιαίτερα χρήσιμη ήταν η συζήτηση με τα στελέχη της ΜΕΑ για θέματα ορεινότητας και την διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ορεινότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Έλληνες ευρωβουλευτές και Επιτρόπους.

Εκτός από τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη που ανέλαβε την διαδικασία της πρόσκλησης των δύο Δικτύων και συντόνισε την δημόσια παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τους Ευρωβουλευτές Νότη Μαριά, Στέλιο Κούλογλου, Εύα Καϊλή, Μαρία Σπυράκη, Θεόδωρο Ζαγοράκη και τους συνεργάτες των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου και Κώστα Παπαδάκη.

Μια μικρής διάρκειας συνάντηση είχαμε με τον Κύπριο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη – γνώριμο στην περιοχή μας από την περυσινή παρουσίαση στο Περδικάκι του ευρωπαϊκού συστήματος RescEU.

Κεντρικό κομμάτι της παρουσίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπήρξε η δημόσια παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου.

Το θέμα της Ορεινότητας, των περιοχών NATURA και του περιβάλλοντος, των αντισταθμιστικών ωφελημάτων/αντισταθμιστικών από τη λειτουργία των Μεγάλων ΥΗΕ και η αειφορική διαχείριση των νερών επ΄ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών,  ήταν στο επίκεντρο της παρουσίας της αντιπροσωπείας των δύο Δικτύων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

            

                   

Friday, 15 March 2019 10:42

1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20:00, σε αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου KAZARMA του δήμου Λίμνης Πλαστήρα, συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ και συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ  1ο:  Παρουσίαση  οικονομικού  απολογισμού  του  Δικτύου  για  το  έτος  2018  και  έγκριση προϋπολογισμού έτους 2019

ΘΕΜΑ 2ο: Ενημέρωση για την έναρξη συνεργασίας και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες.

ΘΕΜΑ 3o: Καθορισμός τόπου και ημερομηνίας διεξαγωγής της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου 2019.

ΘΕΜΑ 4ο: Προσδιορισμός θεματολογίας της Γενικής Συνέλευσης.

ΘΕΜΑ 5oΕνημέρωση  σχετικά  με  την  αποστολή  αντιπροσωπίας  του  Δικτύου  στις  Βρυξέλες  τον Φεβρουάριο 2019 και έγκριση των εξόδων ταξιδιού.

ΘΕΜΑ 6o: Ενημέρωση για τη συμμετοχή σε δύο προτάσεις που υποβλήθηκαν στο μέτρο 16.1 του Π.Α.Α.

ΘΕΜΑ 7o: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Δικτύου με το “Odysseus & Athena Institute”

Friday, 15 March 2019 10:14

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Την Παρασκευή και το Σάββατο 22 &23 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχίας την αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Kazarma, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, το Θεματικό Συνέδριο για το Νερό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με συνδιοργανωτές το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. και δήμαρχος Αργιθέας κ. Τσιβόλας Λάμπρος, ο αντιπρόεδρος και δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, το μέλος του Δ.Σ. και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός και ο συντονιστής κ. Χρήστος Γκρέκος.

Το Συνέδριο είχε ως θέμα τη Βιώσιμη Διαχείριση του Νερού ως Εθνική Ευθύνη και Κοινωνική Ανάγκη.

Την πρώτη μέρα απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Ναυτιλίας, Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας, κ. Χρύσα Αθανασίου Κατσαβριά-Σιωροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτριος Αναγνωστόπουλος και ο Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου, κ. Γεώργιος Κωτσός.

Τους Συνέδρους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, κ. Δημήτριος Τσιαντής και ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος παρουσίασε τις βασικές στρατηγικές του Δικτύου Λιμνών, αλλά και του Δήμου Δωρίδος για την διεκπεραίωση βασικών νομοθετικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λίμνες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη διεκδίκηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων προς άρση των επιπτώσεων από τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης του Μόρνου.

Ακολούθησαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με το πόσιμο νερό και την ορθολογική διαχείρισή του, το ευρωπαϊκό και εθνικό πλαίσιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων, την κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία.

Αντιπροσωπεία μαθητών του Λυκείου Λιδωρικίου Δωρίδας παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου, στο πλαίσιο εργασίας που εκπονούν για τη λίμνη του Μόρνου.

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου συνεχίστηκε με πλήθος σημαντικών εισηγήσεων σχετικά με το νερό ως μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, την ανάπτυξη των μικρών και μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων, την παραγωγή ενέργειας από το νερό και τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, τη διαχείριση του νερού στον αγροτικό τομέα, την αξιοποίηση των λιμνών για αθλητισμό, τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης στα λιμναία οικοσυστήματα, τη διαχείριση του πόσιμου νερού με τη χρήση της τηλεμετρίας και τη διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης με συστήματα υψηλής τεχνολογίας.

Με το πέρας του Συνεδρίου, όλοι οι σύνεδροι ευχήθηκαν για την ανάπτυξη μιας καρποφόρας συνεργασίας, προκειμένου να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να πραγματοποιηθούν οι δράσεις πάνω σε όλα τα καίρια ζητήματα που συζητήθηκαν στο Συνέδριο.

Wednesday, 13 June 2018 08:56

Μνημόνιο Συνεργασίας και Κατανόησης

Δελτίο τύπου

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες και το Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου

σε μια στρατηγική συνεργασία για την ανάδειξη του ρόλου και των επιπτώσεων των υδροηλεκτρικών έργων στις τοπικές κοινωνίες 

Μια νέα στρατηγική συνεργασία ξεκίνησε την 5η Ιουνίου 2018 μεταξύ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου. Ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες κ. Γεώργιος Καπεντζώνης και ο Προέδρος του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου, κ. Λάμπρος Τσιβόλας συμφώνησαν στη δημιουργία μιας σταθερής και μόνιμης συνεργασίας με βασικό στόχο την ανάδειξη της σημασίας της επίδρασης των υδροηλεκτρικών έργων στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες βρίσκονται. Η συνεργασία επισφραγίστηκε με την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας και Κατανόησης μεταξύ των δύο φορέων,

Σε δηλώσεις που προηγήθηκαν της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, οι εκπρόσωποι των δύο φορέων επισήμαναν την ανάγκη για δημιουργία ευρύτερων συνεργατικών σχημάτων και συντονισμένων προσπαθειών για τη διεκδίκηση από μέρους των ελληνικών δήμων, αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τη λειτουργία υδροηλεκτρικών έργων που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, ο κ. Καπεντζώνης, ανέφερε ότι το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, έχει ήδη παρουσιάσει το θέμα διεκδίκησης αντισταθμιστικών ωφελημάτων στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών του με μεγάλη αποδοχή, τονίζοντας τη σημασία της ισόρροπης τοπικής ανάπτυξης που θα δημιουργεί ισοδύναμα οφέλη τόσο για τον πάροχο της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και για τους κατοίκους των δήμων εντός οποίων βρίσκονται τα υδροηλεκτρικά έργα. 

Ο κ. Τσιβόλας επισήμανε, ότι το Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου, αποτελείται από 11 ορεινούς ελληνικούς δήμους, στους οποίους υπάρχουν υδροηλεκτρικά έργα που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής. Αυτό σε συνδυασμό με τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες των δήμων αυτών δυσχεραίνει την περαιτέρω ανάπτυξη, καταλήγοντας ότι η παραπάνω συνεργασία θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στους δήμους μέλη. 

Με τη λήξη της, οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών ευχήθηκαν για την έναρξη μιας γόνιμης και σταθερής συνεργασίας, τα θεμέλια της οποίας τέθηκαν με τις παραπάνω ενέργειες και δεσμεύτηκαν για τη μεθόδευση ενεργειών στο επόμενο διάστημα, που θα ενισχύσουν το νέο συνεργατικό σχήμα.

Page 1 of 2
Top